Indiase Dahl

Omschrijving:

Dahl is een heerlijke vegan stoofschotel, gemaakt van linzen, met Indiase kruiden en specerijen.

Dit gerecht is onderdeel van onze 10 daagse sLCHF Challenge die 12 april van start gaat. Tevens is dit gerecht tijdens deze 10 dagen verkrijgbaar bij ons afhaalpunt bij restaurant Rendez Vous in Mijdrecht.

Ingrediënten:

 2 personen

  • 250 g rode linzen, gedroogd
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olie om in te bakken
  • ±2 cm verse gember
  • 200 g wortel, geraspt
  • ½ Spaanse rode peper, in ringetjes
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl Garam Massala
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Chili Flakes
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 el mosterd
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • optionele garnering: verse koriander en/of amandelschilfers

 

Indiase Dahl

Bereidingswijze:

Was de linzen en kook ze in 10-15 minuten gaar

Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Pers de gember (dit kan met een knoflookpers) en voeg deze met de wortel, overige kruiden en specerijen toe. Bak nog even door.

Giet dan de kokosmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes, mosterd en limoensap toe. Laat op laag vuur ±10 minuten doorkoken.

Als de linzen gaar zijn, giet ze dan af en voeg ook toe. Breng op smaak met zout.

Verdeel de Dahl over twee diepe borden. Garneer eventueel met verse koriander of amandelschilfers

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl