Kruidig Quinoa Chia Brood

Omschrijving:

Voor 10 plakken

Ingrediënten:

  • 250 g quinoa
  • 500 ml water
  • 50 g chiazaad
  • 100 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 10 g bakpoeder
  • 2 el appelazijn
  • 1 el agavesiroop
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes
  • 2 tl tijm
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • versgemalen peper
  • 2 tl grof zeezout

 

Kruidig Quinoa Chia Brood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200 graden

Meng het chiazaad in een kom met water en laat 15 minuten wellen totdat er een gelei achtige pap ontstaat.

Kook de quinoa ± 15 minuten, spoel goed af en laat uitlekken.

Meng de gekookte quinoa, de chia gelei door elkaar.

Schep het bakpoeder in een klein schaaltje en giet hier de appelazijn overheen. (let op; dit gaat schuimen!) Meng dit goed en giet bij het quinoa-chiamengsel.

Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng goed door.

Schep het beslag in een siliconen cakevorm of een met bakpapier bekleed cakeblik en bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Laat het brood goed afkoelen (eventueel in de koelkast) voor het aan te snijden, anders valt het uit elkaar.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl