Vegan Carrotcake met cashew cacaocreme

Omschrijving:

Recept voor 1 Vegan taart ter grootte van 1 springvorm (10-12 stukken)

Ingrediënten:

Taart:

  • 400 g wortel
  • 125 gedroogde vijgen
  • 200 g kikkererwten (uit pot of blik)
  • 2 el witte amandelpasta
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 tl zeezout
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 tl vanille extra

Cashew cacao creme:

  • 200 g cashewnoten (minimaal 8 uur geweekt)
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el rauwe cacaopoeder

 

Garnering:

  • 3 el kokosyoghurt
  • ½ wortel
  • rauwe cacaopoeder
  • kokosrasp
Vegan Carrotcake met cashew cacaocreme

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden

 Snijd de wortel en vijgen in stukken en meng deze met de andere ingrediënten voor de taart in een keukenmachine tot smeuiig deeg. Schep het deeg in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart in 30 minuten gaar.( Let op: het deeg blijft zacht.)

 Mix ingrediënten van de topping in een blender tot een gladde massa.

 Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Bestrijk vervolgens met de topping.

Smeer daarna de kokosyoghurt over het geheel en versier de taart met geraspte wortel, cacaopoeder en geraspte kokos.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl