Pompoensoep (voor 2 personen)

Omschrijving:

Glutenvrij, vegetarisch

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 1 rode ui
  • halve rode peper
  • een teentje knoflook
  • kokosolie om in te bakken
  • 1 biologisch bouillonblokje (zonder gist)
  • 1 eetlepel groene currypasta (uit de biologische winkel; zonder suiker)
  • kokosmelk
  • himalayazout
Pompoensoep (voor 2 personen)

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de zaden en snijd hem in stukken.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit daarin de knoflook en de ui.
Voeg de stukken pompoen en de rode peper toe en bak nog 5 minuutjes.
Voeg daarna een liter bouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Laat nog zo’n 15 minuten doorpruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer of pureer de soep in een keukenmachine.
Voeg daarna een eetlepel currypasta, een scheut kokosmelk en himalayazout naar smaak toe.

Variatie: kook een in stukjes gesneden bataat mee.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl