Bloemkoolrijst met paddenstoelen en kurkumasaus

Omschrijving:

Recept voor 2 personen uit de 'Fit for Summer' Detox Challenge 2018

Ingrediënten:

  • kleine bloemkool
  • 2 winterpenen
  • 60 gram grof gehakte cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 1 el  gemalen kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • versgemalen peper
  • 400 gram paddenstoelen naar keuze

 

 

 

Bloemkoolrijst met paddenstoelen en kurkumasaus

Bereidingswijze:

Hak de bloemkool in de keukenmachine tot rijstkorrelgrootte en stoom de bloemkoolrijst in een zeef bijna gaar.

Schaaf (met een kaasschaaf) lange plakken van de winterwortel. Hak de noten grof.

Verhit de helft van de kokosolie in een hapjespan.

In een andere pan verhit je de andere helft van de kokosolie.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in de kokosolie. Voeg de gehakte noten en wortelslierten toe en bak deze samen met de kurkuma en gember kort mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus kort doorkoken.

In de andere pan bak je de paddenstoelen

Breng de saus op smaak met versgemalen peper.

Serveer de bloemkoolrijst met de saus, de gebakken paddenstoelen en de wortel.

Garneer met wat extra cashewnoten

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl