Gegrilde groenten uit de oven

Omschrijving:

2 personen

 Een makkelijke manier om lekker veel groenten te eten is om ze te grillen in de oven. Wist je dat je bijvoorbeeld broccoli ook heel goed kunt grillen in de oven? Dat geeft een hele lekkere smaak en bite aan deze groenten.

Uiteraard kun je heel veel verschillende soorten gebruiken. Dus laat je fantasie de vrije loop.

De groenten die je op de foto ziet zijn bijvoorbeeld rode biet, pompoen, rode ui en paarse broccoli

 

Ingrediënten:

  • 1 stronk broccoli
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine of ½ grote bataat (zoete aardappel)
  • 2 winterpenen
  • 2-3 el olijfolie
  • zeezout
Gegrilde groenten uit de oven

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 Snijd het uiterste stukje van de broccolistronk eraf en snijd de rest in stukken en verdeel  de rest in kleine roosjes.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de knoflook in kleine plakjes en de bataat en winterpenen in plakken.

 Verdeel alle groenten over een ovenschaal en verdeel hier de olijfolie over.

Hussel alle groenten en olijfolie goed door elkaar.

Strooi het zeezout en eventuele kruiden naar keuze over de groenten en gril in ±20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Serveer met:

50-75 gram zilvervliesrijst, quinoa of couscous

±150 gram (biologische) kipfilet of kabeljauw*

 

*)Wil je plantaardig eten, voeg dan 200 gram kikkererwten toe aan de groenten en laat de kip/vis achterwege

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl