Chana Massala

Omschrijving:

Recept voor 2 personen

Voedingswaarde per persoon (zonder rijst of quinoa): 372 kcal/ vet 9,2 kcal/ kh 52 g/ eiwit 14,7 g

 

Ingrediënten:

 

  • kokosolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bataat (zoete aardappel)
  • 300 g paddenstoelen naar keuze 
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el komijn
  • 1 el garam masala
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • versgemalen peper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • sap van ½ limoen
  • verse koriander

 

Chana Massala

Bereidingswijze:

Verhit de kokosolie in een wokpan of hapjespan.

 Pel en snipper de ui en snijd de knoflook  fijn en fruit deze tot ze glazig zijn.

Snijd de peper in ringetjes, de bataat in stukken en de paddenstoelen in plakken en voeg deze samen met alle kruiden toe en bak kort mee.

 Voeg de tomaten en kikkererwten toe en kook het geheel op middelhoog vuur ± 5 minuten  Is de Chana Masala te dik voeg dan eventueel wat water toe.

 Voeg het limoensap toe en laat op laag vuur 10 minuten zacht doorkoken.

 Verdeel over twee diepe borden en garneer met de verse koriander.

 

Serveer de Chana Masala eventueel met quinoa, rijst of een frisse salade

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl