Scones

Omschrijving:

12 stuks

Vegan, glutenvrij, zonder noten

Ingrediënten:

  • 1 el chiazaad
  • 200 g rijstmeel
  • 150 g havermout
  • 50 g proteïnepoeder (vanillesmaak)
  • 5 g vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 250 ml kokosrijstmelk
  • 2 el agavesiroop
  • 100 g kokosolie, gesmolten
Scones

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 180 graden.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Meng het chiazaad met 2 eetlepels water, roer goed door en laat minimaal 10 minuten staan.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door.

Voeg dat de kokosrijstmelk, agavesiroop, kokosolie en chiamengsel toe en roer nogmaals goed door.

Vorm kleine bollen van het deeg met je handen die je plat drukt op de met bakpapier beklede ovenplaat.

Bak de scones in 25 minuten goudbruin.

 

Laat de scones even afkoelen, snijd ze dan doormidden. Besmeer met Flora smeerbaar (verkrijgbaar bij de supermarkt) en aardbeienjam (0f gepureerde aardbeien) Lekker met een extra toef slagroom als topping

 

Voedingswaarde per scone:

  • 218 kcal
  • vet: 13 g
  • kh: 25,3 g
  • eiwit: 6,5 g
Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl