Pompoensoep

Omschrijving:

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kleine pompoenen
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappels
  • stukje verse gember (±5cm)
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1 el rode currypasta (zonder suiker)
  • kokosmelk naar smaak
  • handje verse koriander
Pompoensoep

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de zaden en snijd hem in stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Leg de stukken pompoen op de met bakpapier beklede ovenplaat. 

Schenk wat olijfolie over de pompoen en rooster in 20 minuten gaar in de oven

 

Schil de zoete aardappesl en snijd in stukken

Fruit de knoflook en de ui in een soeppan.

Voeg de stukken geroosterde pompoen, zoete aardappel, rode peper en gember toe en bak nog 5 minuten.

Voeg een liter bouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.

Laat nog zo’n 15 minuten door pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.

Voeg tot slot een eetlepel currypasta, een scheut kokosmelk en zout naar smaak toe.

Serveer met wat verse koriander

 

[Tip] 

Gebruik bij voorkeur bouillonblokjes zonder E621, gistextract of MSG. Deze zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl