Banana Split

Omschrijving:

Recept voor 2 personen

Lactosevrij, glutenvrij, raw, zonder suiker

 

 

 

Ingrediënten:

Ingrediënten ijs:

  • 2 bevroren bananen (zonder schil uiteraard..)
  • 2 dadels (bijvoorbeeld medjool)

 Ingrediënten chocoladesaus:

  • ¼ cup kokosolie (extra virgin), au bain-marie gesmolten
  • ¼ cup  rauwe cacaopoeder
  • ¼ cup ahornsiroop
  • ¼ tl vanillepoeder
  • snufje fijn himalayazout

 

Overige ingrediënten:

  • 1 banaan
  • cacaonibs naar smaak

 

Banana Split

Bereidingswijze:

Bereidingswijze chocoladesaus:

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde, egale saus.

 

Bereidingswijze ijs:

Breek de  2 bevroren bananen in stukken en doe ze in de keukenmachine.

Voeg de dadels toe en mix zo kort mogelijk tot alles goed gemengd is tot een romig ijs.

 

Snijd de niet bevroren banaan in stukjes en leg deze op een bord.

Schep met een ijsschep bolletjes van het bananenijs en leg die bij de stukjes banaan.

Daarna giet je de chocoladesaus over de ijsbolletjes.

Eventueel garneren met wat cacaonibs

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl