Spinazie Salade met gegrilde pompoen en linzen

Omschrijving:

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine Hoikaiko pompoen
  • 100 g Dupuis linzen
  • 200 g bladspinazie
  • 1 rode paprika
  • 100 g cherrytomaten
  • 200 g gegrilde groenten
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • versgemalen peper
  • 30 g ongebrande walnoten
  • 30 g ongebrande cashewnoten
  • 30 g sesamzaad

 

 

 

Spinazie Salade met gegrilde pompoen en linzen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200 graden. Maak de schil van de pompoen schoon, zet in een ovenschaal en gril de pompoen in ±45 minuten gaar.

 Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pompoen even afkoelen en snijd dan doormidden. Verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de rest in halve maantjes.

Snijd de paprika in repen en de cherrytomaten doormidden. Verdeel de spinazie over 2 diepe borden en leg hier de groenten en linzen op.

 Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, de kurkuma en wat versgemalen peper en schenk die over de salades. 

Strooi tot slot de noten en het sesamzaad over de salades.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl