Walnoten muffin met appel en rozijnen

Omschrijving:

Recept voor 10 stuks

Per stuk:158 kcal/ vet: 7,9 / kh: 18,5 / eiwit: 3,2

Ingrediënten:

  • 150 g speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 el gemalen kaneel
  • ½ tl zout
  • 125 g kokosyoghurt
  • 125 g kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 appel, geraspt
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 25 g rozijnen

 

Walnoten muffin met appel en rozijnen

Bereidingswijze:

 Verwarm de oven tot 180 graden

Zeef het meel boven een grote kom met het bakpoeder, baksoda, kaneel en zout.

Meng in een andere kom de yoghurt, ahornsiroop en geraspte appel. Schenk dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer er de gehakte walnoten en rozijnen door. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en bak in 25-30 minuten in de voorverwarmde oven

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl