Gevulde Flespompoen met Noten, Vruchten en Cranberrycompote

Omschrijving:

Verras iedereen en maak eens een rollade van je pompoen. 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Ingrediënten gevulde pompoen:

2 flespompoenen

150 g rode quinoa

75 g gedroogde abrikozen

50 g rozijnen

50 g gedroogde gojibessen

50 g hazelnoten

50 g walnoten

50 g pompoenpitten

 garnering:

cranberrycompote (kant-en-klaar of zelf gemaakt)

granaatappelpitjes

Ingrediënten cranberrycompote:

1 citroen

1 handsinaasappel

300 g verse cranberry’s

1 kaneelstokje

150 g kokosbloesemsuiker

Gevulde Flespompoen met Noten, Vruchten en Cranberrycompote

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200 graden.

 

Was de pompoenen, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Schenk wat olijfolie over de pompoenhelften en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Rooster de pompoen in 50 minuten gaar.

 

Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak.

Doe de gekookte quinoa in een grote kom.

 

Hak de abrikozen en noten grof en voeg deze samen met de rozijnen, gojibessen en pompoenpitten bij de gekookte quinoa.

 

Meng wat olijfolie door de quinoa en breng op smaak met  peper en zout.

 

Haal de geroosterde pompoenhelften uit de oven en schep het vruchtvlees eruit.

Voeg het vruchtvlees bij de quinoa en schep door.

 

Vul twee pompoenhelften met het quinoa-mengsel en zet nog 5 minuten terug in de oven.

 

Plaats nu een niet-gevulde pompoenhelft op een gevulde en bind hier wat keukentouw omheen.

 

Garneer het geheel met cranberrycompote en granaatappelpitjes.

 

 Bereiding cranberrycompote

Boen de citroen en sinaasappel schoon. Rasp de gele schil van de citroen en de oranje schil van de sinaasappel. Pers beide vruchten uit. 

Doe de cranberry’s met het raspel en het sap van de citroen en sinaasappel, het kaneelstokje en de suiker in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. 

Neem de pan van het vuur en laat de compote in 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje.

Maak de compote fijn in een blender of met een staafmixer

 

Tip:

Houd je compote over? Bewaar deze dan in een afgesloten pot in de koelkast. Zo kun je de volgende dag nog wat gebruiken bij je ontbijt of brunch.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl