Kokosbrood met bramen, havermout, zaden en pitten

Omschrijving:

Recept voor 1 cakeblik (±10 plakken)

Vegan, glutenvrij, zonder noten

Ingrediënten:

  • 2 el chiazaad
  • 4 el water
  • 300 g kokosyoghurt (bij voorkeur een zonder toevoegingen, zoals van Abbot Kinney's)
  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g havermout
  • 2 el agavesiroop (voor een niet-vegan variatie is deze ook te vervangen door honing)
  • 150 g bramen
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1 tl zout

 

Kokosbrood met bramen, havermout, zaden en pitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200 graden.

Meng het chiazaad met het water en laat 5 minuten weken.

Meng de overige ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Meng als laatste de chia-mix toe en roer nogmaals goed door.

 

Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm of gebruik een siliconen vorm.

Bak de cake in 50 minuten gaar.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl