Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Omschrijving:

2 personen

Stamppot ‘nieuwe stijl’. Aardappelen hebben een hoge glycemische lading waardoor je bloedsuikerspiegel snel stijgt na het eten ervan. Zoete aardappelen (Bataat) zorgen voor een veel stabielere bloedsuikerspiegel. Daardoor houd je veel meer energie na het eten.

Voedingswaarde per persoon

591 kcal

vet: 9 g

kh: 100 g

eiwit: 18g

Ingrediënten:

 

  • 1 ½ kilo zoete aardappelen

  • 600 g boerenkool

  • 1 biologisch bouillonblokje 

  • klein potje zongedroogde tomaten

  • 200 g paddenstoelen naar keuze
  • 200 g geitenkaas in blokjes
  • grof zeezout

 

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken

Kook de boerenkool en de zoete aardappelen met een bouillonblokje in ruim water in 20 minuten gaar.

Giet het water af en stamp tot stamppot.

Giet de de zongedroogde tomaten, snijd deze in repen en meng door de stamppot.

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen.

Meng de helft van de geitenkaas door de stamppot en roer goed door.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Garneer met grof zeezout, de overgebleven blokjes geitenkaas en de gebakken paddenstoelen.

 

Tip: Liever een Vegan versie van deze stamppot? Laat dan de kaas achterwege.

 

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl