Kokos ballen

Omschrijving:

Genoeg voor ongeveer 15 bonbons (afhankelijk van de grootte)

Houdbaarheid: zeker 1 week in de koelkast

Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, raw

Ingrediënten:

  • 3/8 cup agavesiroop
  • 3/8 cup kokosolie (extra vergin)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje fijn himalayazout
  • 1 cup paranoten
  • 1 3/4 cup kokosrasp (houd 1/2 cup hiervan apart om de bonbons doorheen te rollen)
Kokos ballen

Bereidingswijze:

Mix kokosolie, agavesiroop, vanillepoeder en Himalayzout in de keukenmachine, net lang genoeg tot een zachte créme ontstaat. Niet langer, want dan wordt de kokosolie te warm en wordt het lastig om de bonbons te rollen.

Voeg de paranoten toe en mix het geheel tot je een fijngemalen mengsel hebt, met nog wat stukjes paranoot. Lekker voor de bite!

Maak bolletjes van het mengsel en rol deze door de overgebleven kokosrasp.

Leg ze 1 tot 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl