Home Made Granola

Omschrijving:

Recept voor 12 porties granola (±375 gram)

Voedingswaarde per portie: 179kcal vet:14,5g/ kh: 8g/ eiwit: 3,4 g

 

Ingrediënten:

 

  • 50 g kokosolie
  • 150 g (ongebrande) hazelnoten
  • 75 g gedroogde vijgen
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl koekkruiden
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g rozijnen

 

 

 

De granola is ± 10 dagen houdbaar in een afgesloten glazen pot of trommel.

 

Home Made Granola

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 100 graden

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 Smelt de kokosolie.

Hak de hazelnoten grof en snijd de vijgen in stukjes.

Voeg deze, samen met de andere ingrediënten toe aan de gesmolten kokosolie en meng goed.

 Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in 60 minuten.

 

Laat de Granola afkoelen. 

Bewaar in een afgesloten pot (5-7 dagen houdbaar)

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl