Groene Curry met tempeh

Omschrijving:

Ingrediënten:

 

  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 150 g tempeh, in blokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el groene currypasta
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 100 g haricot verts
  • 100 g peultjes
  • 100 g sugar snaps
  • optioneel: verse koriander
Groene Curry met tempeh

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een diepe pan. Pel en snipper de ui en bak deze glazig in de olie. 

Voeg de tempeh toe en bak deze gaar.

 Voeg de kokosmelk en currypasta* toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, haricot verts en broccoli toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur zacht koken. 

 De laatste 5 minuten laat je de peultjes en sugar snaps kort meekoken

 Serveer met de gekookte rijst.

Garneer eventueel met verse koriander

 

Tip

Currypasta’s verschillen heel erg in scherpte. De hoeveelheid die je toevoegt is dan ook heel persoonlijk en afhankelijk van de soort currypasta

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl