Superfoodpannenkoek

Omschrijving:

Recept voor 1 portie

Glutenvrij

Ingrediënten:

  • 45 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 4 el water
  • ½ tl wijnsteenbakpoeder
  • ½ appel, Golden Delicious
  • 1 el gedroogde fijngeknipte Cranberry’s
  • 1 el gedroogde fijngeknipte Incabessen
  • Roomboter voor het bakken
  • (gemalen) kokosbloesemsuiker
Superfoodpannenkoek

Bereidingswijze:

Meng in een kom meel ei, kaneel, zout en water tot een glad beslag, voeg als laatste de wijnsteenbakpoeder toe en meng die kort mee. Laat het beslag 5 minuten staan.

Snijd ondertussen de appel in dunne plakjes/stukjes en voeg die met de cranberry’s en Incabessen toe aan het beslag. Verhit een klontje roomboter in een middelgrote pan, giet het beslag erin, verspreid het goed over de pan, bak de onderkant tot hij lichtbruin is geworden en de bovenkant droog. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook lichtbruin. Leg de pannenkoek op een bord en strooi er wat kokosbloesemsuiker overheen.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl