Speculaas no-cheesecake

Omschrijving:

Een vegan 'no-bake' taart die perfect is voor deze decembermaand.Recept voor 1 taart (kleine springvorm)

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 gram Speculoos koekjes
  • 4 el gesmolten kokosolie

Voor de karamel:

  • 15 dadels, zonder pit
  • 150 ml water

Voor de speculaas topping:

  • 200 gram geweekte cashewnoten (minimaal 6 uur geweekt in water)
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 4 el speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract
  • 5 dadels, zonder pit
  • 1 tl grof zeezout

 

Speculaas no-cheesecake

Bereidingswijze:

Bekleed een kleine springvorm met bakpapier

Meng de speculooskoekjes met de kokosolie in een keukenmachine of blender tot een kruimelig deeg. Schep het deeg in de springvorm, druk goed aan en zet in de vriezer.

Maak de karamel door de dadels met het water fijn te maken in een keukenmachine of blender. Haal de springvorm uit de vriezer; smeer de karamel op de koekjesbodem en zet weer terug in de vriezer.

Maak nu de no-cheese topping door de geweekte cashewnoten (giet eerst het water af), samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine fijn te maken. Smeer deze laag op de karamel en laat de taart minimaal10 minuten opstijven in de vriezer.

Haal de cheesecake 30 minuten voordat je deze wilt serveren uit de vriezer. 

Garneer eventueel met wat speculooskruimels

 

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl