Thaise Quinoa Curry

Omschrijving:

Recept uit het boek 'Fit Vega(n) Food' 

Voedingswaarde per persoon: 641 kcal. vet: 28 g/ kh: 65,8 g/ eiwit: 24,3 g

Ingrediënten:

  • 150 gram Quinoa
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 spaanse rode peper
  • 1 courgette
  • 300 gram kikkererwten, gaar
  • 100 gram spinazie
  • 1 el groene currypasta*)
  • verse koriander

 

 

 

 

 

 

Thaise Quinoa Curry

Bereidingswijze:

Meng quinoa, kokosmelk, etc en breng aan de kook

Zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken

 

Verwijder de zaden uit de peper en snijd in ringetjes.

Snijd de courgette in plakken.

Voeg spinazie, kikkererwten, peper en courgette en currypasta toe en laat kort meekoken.

Voeg eventueel extra kokosmelk toe als de quinoa te droog wordt.

 Serveer met de verse koriander

 

[Tip] 

*)Currypasta’s verschillen heel erg in scherpte. De hoeveelheid die je toevoegt is dan ook heel persoonlijk en afhankelijk van de soort currypasta.

Voeg eerst een kleine hoeveelheid curry pasta toe; proef of je de scherpte goed vindt en voeg dan eventueel naar eigen smaak en inzicht meer toe.

Het is zonde als je alles toevoegt en er dan pas achter komt dat het veel te scherp is naar je smaak.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl