Chili sin Carne

Omschrijving:

Veganistisch recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • rijst
  • Kokosolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode  ui
  • 100 champignons
  • 1 courgette
  • ½  rode chilipeper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepoeder
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 g kidneybonen
  • verse koriander 

  • pijnboompitten

 

guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat

 

Chili sin Carne

Bereidingswijze:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de ui en knoflook glazig.

Snijd de champignons in plakken, de  courgette in blokjes en chilipeper in ringetjes.Voeg deze, samen met de komijn en chilipoeder toe in de pan en laat ± 10 minuten bakken.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en bonen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 minuten onder af en toe roeren zacht doorkoken.

 

Serveer met de rijst en guacamole

 

Voedingswaarde p.p (zonder rijst en guacamole):

213 kcal

vet: 3,3g

kh: 28,8g

eiwit: 12,0g

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl