Bananenbrood

Omschrijving:

Recept voor 1 cakeblik

voedingswaarde per 2 plakken

 279 kcal vet 2,7 g/kh 54 g/ eiwit 6,3 g

Ingrediënten:

 

  • 350 g havermout
  • 2 el gemalen kaneel
  • 1 el vanille extract
  • 6 bananen
  • 100 g dadels
  • 2 tl baksoda
  • 2 tl azijn
  • rozijnen
Bananenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 180 graden

 Prak de bananen fijn in een kom.

Snijd de dadels fijn en voeg deze, samen met de  havermout, kaneel, vanille toe aan de geprakte bananen en roer goed door.

 Meng de azijn met de bakpoeder in een kommetje (let op; het gaat schuimen!) en voeg aan het deeg toe.

 Roer als laatste de rozijnen door het deeg en schep in een cakeblik.Bak het bananenbrood in 40-45 minuten gaar.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl