Black Beans Brownie

Omschrijving:

genoeg voor 1 ovenschaal

Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, geen noten

Ingrediënten:

  • 400 gram bonen*) (geweekt, gekookt en uitgelekt)
  • 250 gram dadels (ontpit)
  • 200 ml gesmolten kokosolie 2 eieren
  • 100 ml ahornsiroop
  • 40 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 tl zeezout of himalayazout
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 250 gram kersen (ontpit
Black Beans Brownie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bedek een ovenschaal met bakpapier

Smelt de kokosolie au bain-marie

Pureer de zwarte bonen, dadels, gesmolten kokosolie, eieren, ahornsiroop en de cacao in een keukenmachine of een blender tot een smeuïge massa ontstaat.

Voeg de andere ingrediënten (behalve de kersen) toe en laat de keukenmachine draaien tot de ingrediënten goed vermengd zijn.

Roer de stukjes kersen door het beslag en giet het in de ovenschaal.

Bak de brownie in 30 minuten gaar.

Na 30 minuten zet je de oven uit en laat je de brownie nog 10 minuten nagaren

 

Optie: In plaats van kersen kun je ook ander fruit, gedroogd fruit of  stukjes chocolade toevoegen.

 

*) Voor 400 gram bonen heb je 250 gram gedroogde bonen nodig. Deze laat je 24 uur weken. Spoel af en kook de geweekte bonen 1 uur.

Je kunt ook zwarte bonen uit blik gebruiken

 

Ik probeer zelf zoveel mogelijk voeding uit blik te vermijden aangezien de coating van blikjes BPA bevatten. Maar je hebt niet altijd zin om gedroogde bonen te weken en te koken. Soms wil je gewoon snel iets maken en is een blikje bonen net even iets makkelijker. Wanneer je een blikje gebruikt spoel de bonen dan goed af in verband met lectinen en saponinen. Je krijgt niet alles weg door te spoelen, maar het helpt wel iets.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl