Pesto zonder kaas

Omschrijving:

Zelf pesto maken is echt heel eenvoudig. De pesto zonder kaas is mijn favoriet omdat je met een minimum aan ingrediënten in een handomdraai iets heel lekkers maakt. Pesto is lekker als smeerseltje op een hartige pannenkoek; op een pizza; bij een salade of om rauwkost in te dippen.

In een afgesloten potje in de koelkast is de pesto meerdere dagen houdbaar.

 

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelen met vlies
  • 40 gram basilicum
  • ± 1 dl olijfolie

Bereidingswijze:

Maal de noten en de basilicum met een staafmixer, in een keukenmachine of met een vijzel fijn. Voeg zoveel olijfolie toe totdat er een smeuïge massa ontstaat, Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl