Vegan Energy Soep (Summer Detox 2017)

Omschrijving:

Recept voor 4 personen, onderdeel van het Summer Detox 2017 programma

Ingrediënten:

  • 1 stronk broccoli
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • optioneel: 5 g gedroogde kombu (zeewier)
  • kokosolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 250 g paddenstoelen naar keuze (champignons liggen misschien voor de hand, maar gebruik eens oesterzwammen, shi-itake of andere paddenstoelen)
  • 1 avocado
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 el spirulinapoeder

optioneel: edelgistvlokken

optioneel: coconut aminos

garnering: verse peterselie 

Vegan Energy Soep (Summer Detox 2017)

Bereidingswijze:

Spoel de kombu enkele keren goed af en laat dan 15 minuten weken. Gooi het weekwater weg en breng de kombu in een pan met 1liter water in ca. 20 minuten langzaam aan de kook. Verwijder de kombu voordat het water kookt. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze (gebruik ook de stronk), samen met het bouillonblokje toe aan het kombu-water. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 minuten koken.

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit kokosolie in een diepe pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de kurkuma en chilipoeder toe en bak deze kort mee. Schil de bataat en snijd in blokjes en snijd de paddenstoelen in plakken. Voeg deze toe aan de ui, knoflook en specerijen en bak mee totdat de zoete aardappel en paddenstoelen goudbruin en gaar zijn.

Pureer de broccoli met de bouillon en de avocado in een keukenmachine of met een staafmixer tot een egale massa. Giet de soep terug in de pan en laat op een laag vuur zachtjes doorpruttelen. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.

Schep de gebakken bataat en paddenstoelen, samen met de spirukinapoeder door de soep en verwarm deze kort mee. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.

Om nog meer smaak te geven aan de soep kun je eventueel  1 el  coconut aminos *) en/of wat edelgistvlokken *) toevoegen aan de soep

Garneer de soep eventueel met verse peterselie of koriander.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl