Voedingsadvies

Orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige Nanneke Schreurs geeft persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding en leefstijl bij gewichtsbeheersing, sporten, darmklachten of andere gezondheidsklachten. Ook een persoonlijk detoxplan hoort tot de mogelijkheden.

Aan de hand van jouw wensen bepalen we je doel en persoonlijke voedingsplan.

Je krijgt een op maat gemaakt advies met bijpassende recepten, een leefstijladvies en eventueel suppletie advies.

30 dagen Health Programma

Wij bieden verschillende soorten programma's op maat aan:

  • BACK in SHAPE  een programma gericht op gewichtsbeheersing*)
  • ENERGY een programma gericht op je fit en energiek voelen
  • DARMEN verbetering van de darmgezondheid
  • HORMOONBALANS
  • DETOX gericht op het verbeteren van de ontgifting

 Wat houdt dit in?

  • Intakeconsult (30 minuten per persoon of 45 minuten per duo) en lichaamsscreening bij Orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs

Tijdens dit consult kun je aangeven van welk pakket je gebruik wilt maken en spreken we door wat voor soort voedingspatroon je voorkeur heeft. Aan de hand van de lichaamsmetingen wordt jouw caloriebehoefte bepaald en krijg je een voedingsprogramma dat daar op is afgestemd.

  • Je krijgt een persoonlijk, op maat gemaakt, voedingsprogramma voor 30 dagen met makkelijk te maken recepten, tips en boodschappenlijst. Een groot aantal van de gerechten zijn te bestellen en af te halen in onze Health Bar.
  • Je kunt starten wanneer jij wilt.

 Kosten: 75 euro per persoon of 120 euro per duo (60 euro p.p)

 Aanmelden kan via info@optimalhealth 

Bij Optimal Health werken wij voornamelijk op een orthomoleculaire wijze. In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen. Zowel met het doel om gezondheid te optimaliseren als klachten te behandelen kan het nodig zijn extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Jouw persoonlijke doel is altijd leidend. Bij het maken van adviezen wordt er rekening gehouden met jouw levensstijl en situatie.

 

 

Healthy Food to go

In onze studio hebben wij een coffee and tea lounge waar we gezonde maaltijden, koffie, thee en coldpressed juice verkopen.

Gezonde, lekkere, vers bereide maaltijden zonder e-nummers, suikers of andere toevoegingen. Om in onze lounge op te eten of om mee te nemen.

Geschikt voor iedereen die gezond wil eten en fit door het leven wil gaan maar niet altijd tijd of zin heeft om te koken.

Openingstijden:

Maandag: 10.00-19.00

Dinsdag: 10.00- 19.00

Woensdag: 10.00-19.00

Donderdag: 10.00-17.00

Vrijdag: 10.00- 17.00

Zaterdag: 11.00-12.00

 

 

 

 

 

Sportvasten

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Recepten

Chef kok Roel Verkaik van restaurant Rendez Vous bereidt de maaltijden in onze Health Bar. Een groot aantal van de recepten zijn geschreven door Nanneke Schreurs, sommige afkomstig uit een van de kookboeken waar zij recepten voor ontwikkelde.

Alle recepten zijn makkelijk thuis te maken en een aantal zijn hier op de site terug vinden.

Bekijk recepten.

BOEKEN

Nanneke Schreurs is auteur van de boeken 'Gezond aan Tafel', 'Eet je Fit' en 'Fit Vega(n) Food'. Daarnaast schreef zij teksten en recepten voor de Killerbody boeken van Fajah Lourens en de boeken van Mom in Balance en Vivian Reijs.

Uiteraard zijn deze boeken verkrijgbaar in de shop van onze Health Bar.

Tevens is het e-book Vega(n) Feest nu te bestellen op deze site.

E-book voor de feestdagen

Niets fijner dan met je dierbaren rondom een mooi gedekte tafel genieten van heerlijk eten.

De feestdagen zijn daar dan ook het moment voor. En omdat de feestdagen ook gaan om delen en geven, is er niets mooiers dan dat de gerechten die op tafel staan voor iedereen een feestje zijn. Wanneer je voor (meer) plantaardige gerechten kiest maak je meteen een bewuste keuze om jouw steentje bij te dragen aan een mooiere wereld, een beter milieu en diervriendelijkheid.

Fotografe José van Riele en Nanneke Schreurs brachten al hun favoriete gerechten voor de feestdagen samen in dit e-book.

Een boek met meer dan 30 feestelijke, makkelijk te maken en 'cruelty-free' recepten.

Daarnaast menuplanners en tips over hoe je op een simpele manier hele feestelijke en smakelijke gerechten op tafel kunt zetten.

 

Het e-book is hier voor 9,95 te downloaden https://www.boekenbestellen.nl/PDF/vegan-feest/29684

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl