Abrikozenijs

Omschrijving:

Glutenvrij, raw, zonder suiker

Ingrediënten:

  • 200 gram ongezwavelde abrikozen
  • 500 ml biologische volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 1 tl kardemom
  • 1 snufje zout
  • 1 el citroensap
  • 10 a 15 druppels stevia
Abrikozenijs

Bereidingswijze:

Laat de abrikozen een paar uur weken in water. Pureren met de staafmixer/blender tot het een smeuïge massa is. Door de yoghurt doen. Vervolgens de kardemom, zout, stevia en citroensap toevoegen. Giet dit mengsel in een (ondiep) bakje. Zet in de diepvries of bereid het ijs in een ijsmachine. Als je een ijsmachine hebt, heb je er bijna geen werk aan. Zo niet, dan zul je het mengsel om het uur even moeten roeren met een vork tot het bevroren is. Als je dit niet doet, krijg je veel kristalvorming. Met Griekse yoghurt krijg je de minste kristalvorming. Dit ijs is het lekkerst als het net bevroren is. Dus niet te lang in de diepvries laten staan.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl