Olijven Notenbrood

Omschrijving:

recept voor 1 brood (±10 sneden)

Ingrediënten:

  • 2 el chiazaad
  • 200 ml havermelk
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g havermout
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 el agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
  • 10 zwarte olijven, ontpit
  • 1 el rozemarijnnaaldjes
Olijven Notenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 180 graden

 Roer het chiazaad door de havermelk en laat 2-3 minuten intrekken.Snijd de olijven doormidden

 Meng de hazelnoten, pompoenpitten, havermout en boekweitmeel in een keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg de agavesiroop, rozemarijn, olijven , bakpoeder en het chiamengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.

 Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm of een siliconen bakvorm en bak het brood in 30 minuten gaar.

Laat het volledig afkoelen totdat je het gaat snijden.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl