Portobellosandwich met quinoabietenburger

Omschrijving:

Paddenstoelen zijn van zichzelf al heel rijk aan eiwit. Door de combinatie met quinoa (die alle benodigde aminozuren bevat) en bonen is dit een echt 'proteinpacked' lunchgerecht.

Het recept is compleet plantaardig en voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 portabello paddenstoelen
  • 25 g gekookte quinoa
  • 120 g bruine bonen (uit glas)
  • 25 g havermout
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zeezout
  • 1 el edelgistvlokken
  • 4 el hummus (of meer)
  • verse bladspinazie

 

Portobellosandwich met quinoabietenburger

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de portobello’s schoon en draai het steeltje eruit.

Meng de quinoa, bonen, havermout, etc en portobellosteeltjes in een keukenmachine tot een grof mengsel.Vorm hamburgers van het deeg en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de burgers in 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn.

Gril  de portobello’s 4 minuten in de grillpan.Haal ze uit de grillpan en laat  even uitlekken op keukenpapier.

Beleg een portobello met spinazie en een quinoaburger en besmeer deze met hummus.Dek af met een andere portobello. Herhaal dit met de andere burger

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl