Sticky Toffee Bananenbrood

Omschrijving:

1 cakeblik (±10 plakken)

 

215,37 kcal per plak

vet: 7,63 gram

kh: 30,59

eiwit: 3,94

Ingrediënten:

  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 4 el water
  • 6 kleine bananen (± 450 gram)
  • 10 vijgen (150 gram)
  • 100 g  (ongezouten) hazelnoten
  • 100 g teffmeel
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 tl zeezout
  • 2 tl anijszaad
  • 2 el koekkruiden
  • 2 el kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 100 ml ahornsiroop
Sticky Toffee Bananenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Vet de bodem van een cakevorm in met kokosolie of roomboter en bekleed met bakpapier (of gebruik een siliconen bakvorm)

Meng het gemalen lijnzaad met water en laat ongeveer 15 minuten staan tot zich een gel vormt.

 

Prak in een grote kom de bananen fijn.

Snijd de vijgen fijn en voeg toe aan het bananenmengsel.

Hak of maal de hazelnoten grof en voeg, samen met de overige ingrediënten, toe aan het bananenvijgenmengsel.

Roer als laatste de lijnzaadgel door het beslag.

Schep het deeg in de bakvorm en bak 30 minuten in de oven.

Het brood is gaar als een prikker, die tot in het midden van het brood wordt gestoken, er schoon uitkomt.

Je kunt het brood zowel koud als warm serveren.

Het brood blijft luchtdicht verpakt vijf dagen goed.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl