Bananenbrood

Omschrijving:

 

Glutenvrij, vegetarisch, geen noten

 Dit is meer cake dan brood eigenlijk en zo lekker!

Een heerlijk ontbijtgerecht wat je de dag van te voren klaar kan maken en wat ook makkelijk is mee te nemen.

 

Ingrediënten:

  • 125 gram (gesmolten) roomboter
  • 150 gram rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 5 bananen
  • 2 el dadelstroop
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • 165 gram gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)
  • 135 gram rozijnen
Bananenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de bovenste 10 ingrediënten in een keukenmachine (of met een mixer of blender) tot een glad deeg.

Roer daarna de stukjes abrikoos en de rozijnen door het deeg.

Vet een cakeblik in en giet het deeg in het blik.

Bak het brood in 50 minuten gaar

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl