Courgettespaghetti met basilicumpesto

Omschrijving:

Glutenvrij, raw, vegetarisch, lactosevrij

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  •  2 courgettes
  • 125 gram amandelen met vlies
  • olijfolie
  • ½ bos basilicum
  • zeezout of himalayazout

 

 

Courgettespaghetti met basilicumpesto

Bereidingswijze:

Courgettespaghetti:

Snijd de courgettes in stukken van ongeveer 7 tot 10 cm lang.

Schuif het mes met de kleinste gaatjes in de Spirooli.

Prik een stuk courgette in de Spirooli en draai er dunne spaghettislierten van. Vang de spaghetti op in een schaal.

Knip de slierten in lengten die makkelijk te eten zijn.

Pesto:

Maal de noten en de basilicum met een scheut olijfolie en wat zout in een keukenmachine fijn. Voeg zoveel olijfolie toe totdat er een smeuïge massa ontstaat.

Roer pesto naar smaak door de courgettespaghetti.

Wat je over houdt kun je in een potje bewaren in de koelkast voor later gebruik.

In de koelkast blijft pesto zeker 2 weken goed houdbaar met een afsluitend laagje olijfolie erop. Zonder het laagje olie is de pesto een week houdbaar.

 Garneer met wat fijngemalen noten, wat kiemen of hennepzaad

Variatie:

Voeg een teentje knoflook toe aan de pesto of verander de verhouding noten en basilicum

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl