Worteltjestaart

Omschrijving:

Glutenvrij, zonder suiker

Ingrediënten:

Ingrediënten Worteltjestaart:

  • 500 gram geraspte wortels
  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel 
  • 2 theelepels bakpoeder (baking soda)
  • 15 ontpitte dadels
  • 3 bananen
  • ongeveer 100 gram gehakte walnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden

 

Ingrediënten Topping:

  • volle kwark
  • sap van 1 citroen of limoen
  • walnoten
  • 1 eetlepel honing
Worteltjestaart

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortels fijn in een kom en meng hier een deel van de gehakte walnoten doorheen samen met de rozijnen, bakpoeder en de specerijen.

In een blender maak je beslag van de ontpitte dadels, bananen en honing. Dit beslag voeg je toe aan de losgeklopte eieren waar je ook het meel luchtig doorheen hebt gespateld. Vervolgens kan je hierbij ook de kom met o.a de geraspte wortels aan toevoegen en mix je alles door elkaar tot je een goed beslag hebt.

 

Zet de worteltjestaart nu in de oven voor ongeveer 25-30 minuten op 180 graden totdat hij mooi bruin is geworden. Laat hem goed afkoelen en dan kun je de topping er overheen smeren en de rest van de walnoten er overheen strooien.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl