Chia pudding met vers fruit

Omschrijving:

2 personen

Maak deze chiapudding de avond van te voren zodat het een nachtje in de koelkast kan opstijven. 

 Een handig ontbijtje omdat je het de avond van te voren al klaar kan zetten.

Chiazaadjes hebben de eigenschap om een soort van ‘jelly’ te worden als ze met vocht in aanraking komen. En als je chia combineert met melk wordt het een heerlijke romige pudding. Het is wel belangrijk dat je dit een avond van tevoren maakt zodat de chia-zaden het vocht goed op kunnen nemen en gaan zwellen.

Even mengen, roeren, nachtje in de koelkast en klaar is je powerontbijt.

Deze pudding is trouwens ook erg lekker als nagerecht….

Ingrediënten:

  • 1 perzik
  • 250 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
  • 3 el chia zaad
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el Greens
  • 1 mango
  • 150 g bramen of ander vers fruit naar keuze

 kokosrasp voor de garnering

Chia pudding met vers fruit

Bereidingswijze:

Pureer de perzik en roer dit mengsel door de amandelmelk.

Vervolgens meng je het chia zaad, kokosrasp en Greens door de melk.

Zet het mengsel in de koelkast. Na een half uur roer je het nog een keer door.

De volgende ochtend kun je de pudding overscheppen in glazen.

 

Snijd de mango en verdeel dit met de bramen over de glazen met chia pudding.

 

Garneer met wat kokosrasp.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl