Pompoen Boekweit Ontbijtmuffins

Omschrijving:

Recept voor 14 stuks

Vegan, glutenvrij, zonder noten

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 200 g boekweitvlokken
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 el amandelpasta
  • 100 g rozijnen
  • 400 ml havermelk
  • 2 el gemalen. kaneel
  • 1 el kardemompoeder
  • 1 el vanille extract
  • 1 el bakpoeder
  • zout
Pompoen Boekweit Ontbijtmuffins

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. 

Gril de pompoen in zijn geheel in de oven in ongeveer 40 minuten totdat deze zacht wordt. Snijd de gegrilde pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en schep het vruchtvlees eruit.

Meng het vruchtvlees met de rest van de ingrediënten tot een smeuiig geheel. Schep het beslag in siliconen muffinvormpjes en bak de muffins in 30 minuten gaar in de oven.

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl