Waarom Yoga bij Optimal Health Studio?

 • Een professioneel team met ervaren yoga docenten 
 • Persoonlijke aandacht
 • Douches en aparte heren- en dameskleedkamers
 • 7 dagen per week yogalessen
 • Gratis matjes aanwezig
 • Speciale anti-bacteriële vloer, perfect voor Bikram Yoga
 • Geavanceerd luchtverwarmingssysteem dat zorgt voor voldoende zuurstof en verse lucht
 • Sfeervolle ruimtes en een gezellige lounge waar na de les thee en water klaar staat

 

Yoga en Pilates Stijlen

Bikram Yoga

In een verwarmde ruimte (38-39 C) met een hoge luchtvochtigheid wordt een vaste serie van 26 asana's (houdingen) en 2 ademhalingsoefeningen beoefend Doordat je met een vaste serie werkt geeft dit rust en ruimte om te focussen en te groeien in de diepte van de houdingen. Door de warmte kun je soepeler bewegen en ga je zweten, zodat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen.

 

Yin Yoga / Hot Yin

Bij Yin Yoga houdingen, worden houdingen voor langere tijd, soms tot wel 5 minuten, aangehouden. Je voert de oefeningen statisch uit; er wordt uitvoering weinig gebruik gemaakt van beweging, meestal zit of lig je zelfs helemaal stil. Dit wil niet zeggen dat het niet intensief is. Het langer aanhouden van een houding kan als intensief ervaren worden.

Gewrichten en bindweefsel versoepelen, ontspannen en versterken. Het richt zich minder op de spierpanning en meer op de ontspanning. De Yin Yoga wordt zowel verwarmd (Hot Yin) als onverwarmd aangeboden.

 

Flow Yoga

Flow yoga is een actieve vorm van yoga. Verschillende houdingen gaan soepel en geleidelijk in elkaar over. Flow yoga wordt ook wel Vinyasa yoga genoemd wat betekent ‘adem gesynchroniseerde beweging’. De ademhaling is een belangrijk onderdeel omdat de bewegingen synchroon met de ademhaling worden uitgevoerd. Door het bewust ademen en de aaneenschakeling van verschillende houdingen creëer je een soort dans, ook wel de flow genoemd.

Pilates/ Hot Pilates

Pilates is een bewegingsmethode die erop gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Pilates is een echte workout die lichaam en geest verenigd en een gestroomlijnd uiterlijk creëert met sterke en strakke buikspieren, soepele lenige spieren en een mooie houding. Pilates bieden wij zowel in een verwarmde (Hot Pilates) als onverwarmde ruimte aan.

 

Power Yoga

Een dynamische en krachtige vorm van yoga waarbij je met vloeiende bewegingen van de ene naar de andere houding beweegt. Er wordt gewerkt aan verbetring van kracht, souplesse en conditie.

 

Kinder-en tiener Yoga

De kinder-en tiener yoga wordt in 6 weekse pakketten aangeboden. Maar desgewenst kan er ook met een eigen groepje of individueel gewerkt worden. Een blok kinderyoga wordt altijd afgesloten met een ouder-en kindles. Overigens zijn de Ouder-Kind lessen ook los boekbaar.

 

Voordelen van Yoga

Verbetering Kracht en Flexibiliteit

Voel je je stijf of heb je last van je gewrichten? Wanneer je in je werk of dagelijks leven te maken hebt met steeds dezelfde terugkerende bewegingen kan dit leiden tot blessures, inbalans en pijn. Door de houdingen die tijdens een yoga les gemaakt worden breng je je lichaam (en geest) weer in balans.

Vermindert stress

We leven in een steeds drukker wordende maatschappij. Stress heeft een direct effect op je gezondheid en emoties. Langdurige stress kan leiden tot chronische klachten en ziekte. Het regelmatig beoefenen van yoga brengt de geest tot rust te brengen, versterkt het afweersysteem en brengt lichaam en geest in balans en helpt je lichaam te ontgiften. Daarnaast is het een fijne manier om tijd voor jezelf te nemen, te ontspannen en tegelijk fitter te worden.

Gewichtsverlies en 'in shape' komen

Door een regelmatige 'yoga practice' zal je lichaam haar beste natuurlijke shape vinden. Als je gewicht wilt verliezen kan een het regelmatig beoefenen van yoga hierbij helpen. Yogahoudingen zijn een mooie manier om je spieren te trainen. Dit stimuleert je metabolisme, detoxificatie en spijsvertering. In een gemiddelde Bikram Hot Yoga les verbrand je tussen de 300-500 kcal

 

Verbetering Focus en Concentratie

Door het bewuster worden van de adem verbetert je focus en concentratie. Dit helpt je een betere controle te krijgen over lichaam en geest. Bij een goede bewustwording en controle van adem wordt yoga mediatie door beweging

Rooster

Maandag

9.00-10.00 Pilates

19.15-20.30 Hot Yoga Bikram

19.30-20.45 Yoga Flow

21.00-22.00 Hot Yin

Dinsdag

8.45-10.00  Hot Yoga Bikram 

10.15 -11.30 Yoga Flow

18.00- 19.15 Hot Yoga Bikram 

19.30 - 20.45  Hot Yin 

Woensdag

9.00- 10.00 Hot Pilates

19.15-20.30 Yin Yoga

18.30-19.30 6 weekse opstartcursus Hot Yoga (startdatum 28 maart)

19.45-21.00 Hot Yoga  

Donderdag

9.30-10.45 Stress Release Yoga

11.15-12.15 Senioren Yoga Flow (startdatum 29 maart)

15.30-16.30 Kinder Yoga

16.45-17.45 Tiener Yoga

18.30-19.30 Hot Pilates

19.00-20.15 Yoga Flow

20.15-21.30 Power Yoga

Vrijdag

8.30- 9.45 Hot Yoga Bikram 

10.00-11.00 Yin Yoga

Zaterdag

9.30-10.45 Hot Yoga Bikram

Zondag

10.00-11.15 Hot Yin

11.30-12.45 6 weekse Hormoon Yoga cursus (startdatum: 22 april)

Eerste keer Bikram Yoga?

 • Houd er rekening mee dat je veel zult zweten – de yogaruimte is verwarmd en zweten is een belangrijk onderdeel van Bikram Yoga. 
 • Yoga geeft je meer dan fitness – Yoga maakt je gezonder, je voelt je beter en het biedt herstel en ontspanning. 
 • Wat moet je meenemen – allereerst natuurlijk een open houding en een positieve instelling. Neem ook een grote handdoek en een waterfles mee. Yogamatten zijn aanwezig in de studio en handdoeken zijn bij ons te huur of te koop (bij je eerste les krijg je een gratis handdoek te leen). 
 • Kleding – draag bij voorkeur een strak zittend sportbroekje en topje. Het is belangrijk dat wij je knieën kunnen zien. 
 • Lege maag –het is aan te raden om vanaf 2-3 uur voor de les niet meer te eten. 
 • Drink elke dag voldoende water – dat is veel beter dan alleen water drinken voor of na een les. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. 
 • Kom snel terug voor een tweede les – zelfs als je spierpijn hebt of als je denkt dat yoga niets voor jou is. De ervaring leert dat de eerste les het moeilijkst is.

Optimal Health Studio

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl